Maak je auto vakantieklaar met (poets) producten en de checklist van Broekhuizen Automaterialen

adult-automobile-blur-825890

De grote vakantie staat weer voor de deur en een hoop mensen gaan dan ook met de auto op vakantie. Dit kan het juiste moment zijn om je eigen auto te poetsen en helemaal in orde te maken!

Wat houdt vakantieklaar in?

Vakantieklaar is dat de auto in een dusdanige technische staat verkeerd dat je er zo mee op vakantie kunt. Lange afstanden zijn geen probleem omdat de auto helemaal technisch is nagelopen en dat de airco goed functioneert.

Remmen

Feitelijk krijg je een goede onderhoudsbeurt waarbij ook uitgebreid wordt gekeken naar de remmen. 1000km op de vlakke Nederlandse wegen is heel anders dan 1000km door de bergen en heuvels heen. De remmen hebben het veel zwaarder te voortduren waardoor ze harder slijten. Je wilt immers niet dat je onderweg er achter komt dat je remblokken aan hun einde zijn en daardoor minder goed functioneren. Ook kun je in het buitenland te maken krijgen met overstekend wild. Ook dan wil je dat je remmen goed functioneren.

Airconditioning

Tijdens de drukke vakantieperioden krijg je waarschijnlijk ook te maken met file en erg warm weer. Een goedwerkende airco zonder muffe geurtjes is voor velen een uitkomst. Bij veel auto’s ruikt de airco muf. Dit komt omdat de aircofilters vol schimmels en bacteriën zit welke tevens slecht zijn voor de gezondheid. Je kunt dit oplossen door de airco een onderhoudsbeurt te laten geven waarbij de filters worden vervangen en de airco wordt bijgevuld. De vieze luchtjes kun je eenvoudig voorkomen door de airco eerder uit te zetten dan de motor. Hierdoor kan het filter drogen en groeien schimmels en bacteriën niet snel aan. Zet dus 5 minuten voordat je op bestemming aankomt je airco al uit.

fullcontrolpistool besbo karcher broekhuizen voorjaars schoonmaak hogedruk pistool heuts aps stadegaard breemen kaatsheuvel aps maromax rotil hornbach mediamarkt gamma praxis reiniger super clean auto wassen terras tegels muren alles schoon K_rcher_Hogedrukreiniger_K4_Full_Control_Home@@9gskdk06_11

Vloeistoffen

Bij zo’n uitgebreide check/beurt hoort uiteraard ook een vloeistof controle. Motorolie is daar een van. Elke auto verbruikt olie, dus voldoende motorolie is belangrijk. Omdat je op vakantie lange ritten maakt wil je gewoon dat er genoeg olie in het motorblok zit om de smering optimaal te houden. De hoeveelheid olie kun je zelf eenvoudig controleren. Elke auto heeft namelijk een oliepeilstok. Deze is bij veel auto’s met een geelgekleurd handvat terug te vinden onder de motorkap.

Olie peilen doe je normaal bij een koude motor. Ben je onderweg en wil je het olieniveau controleren, wacht dan minimaal 10 minuten. De olie is namelijk kokendheet. Veeg de peilstok vooraf schoon met een doek voordat je begint met peilen.  Zorg tevens dat de auto recht staat en niet schuin op een heuvel.

De oliepeilstok heeft inkepingen en/of kenmerken. Deze geven een minimum en maximum aan. Vaak is het verschil tussen deze twee 1 liter olie. Als de olie onder het minimum zit dan moet je nodig olie bijvullen. Kijk in het onderhoudsboekje welke olie in de auto thuishoort. De meest verkochte is 5W30/5W40/10W40.

Tip: Zorg dat je een liter olie in de kofferbak hebt liggen en dat je voordat je aan een lange reis begint je oliepeil controleert.

Ruitenwissers en ruitenwisservloeistof

Onderweg op vakantie zul je te maken krijgen met meerdere weertypes en insecten. Je zult je ruitenwissers dus hard nodig hebben. Goede ruitenwissers is een must-have. Dit is geen dure investering maar wel een hele belangrijke. Goed zicht is erg belangrijk.

Goed zicht krijg je door schone ruiten. Goede ruitenwissers en genoeg ruitenwisservloeistof zijn dus belangrijk. In de winter gebruik je een blauwe anti-vries ruitenwisservloeistof zodat de vloeistof niet bevriest bij temperaturen onder 0. In de zomer kun je deze vloeistof ook gebruiken maar een vloeistof die helpt bij het verwijderen van vliegjes is ook een uitkomst. Zorg daarom dat je ruitenwisservloeistof-reservoir geen anti-vries middel meer bevat en vul hem aan met anti-insecten-ruitenwisservloeistof. Deze is vaak geel of roze van kleur. Het reservoir leegmaken kan eenvoudig door de ruitenwissers omhoog te zetten en de sproei-knop net zo lang in te houden totdat er geen vloeistof meer uit komt. In de gemiddelde auto gaat ongeveer 3,5 liter vloeistof.

Koelvloeistof

Het niveau van de koelvloeistof kun je controleren bij een koude motor. Hiervoor hoef je bijna nooit de dop los te draaien omdat het reservoir in veel gevallen transparant is en je precies kunt zien hoeveel er in zit. Het reservoir geeft een minimum en maximum aan. Controleren doe je bij een koude motor omdat het niveau bij een warme motor anders kan zijn.

Remvloeistof

Remvloeistof hoort op een normaal niveau te zijn. Is het niveau laag dat betekend dat vaak dat je remblokken versleten zijn. Ga daarom naar de garage en laat controleren in welke staat je remmen verkeren. Zeker als je een lange reis voor de boeg heb moet je kunnen vertrouwen op je remmen.

 

Bandenspanning/profiel

Zorg dat je banden op de juiste spanning zijn. Ga je met belading rijden dan moeten je banden harder worden opgepompt. De juiste bandenspanning verbeterd de rolweerstand waardoor je niet onnodig veel brandstof verspilt. Daarnaast komen de rijeigenschappen van de band het beste tot hun recht bij de juiste bandenspanning. Ook heeft de bandenspanning effect op hoe de band slijt. De juiste spanning zorgt voor minimale slijtage over het gehele oppervlak.

Gratis zomercheck

Veel garages doen aan een gratis zomercheck. Sommige tegen een gereduceerd tarief. Onthoud dat garages vaak hun best doen om iets te vinden waaraan ze kunnen verdienen. Een litertje vloeistof is bij hun vaak duurder dan dat je het zelf koopt maar dat moet iedereen voor zichzelf weten.

Wil je er zeker van zijn dat je auto in topconditie verkeerd dat zorg je dat de auto altijd op tijd zijn onderhoudsbeurten krijgt.

 

U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de originele Turtle wax, Farecla en Meguiars producten!


De Turtle Wax original car wax is de originele vloeibare Turtle Wax autowas. Samen met de Turtle Wax pasta is deze vloeibare was de best verkochte Turtle Wax. De Turtle Wax original beschermd de lak tot wel één jaar tegen alle weersinvloeden, uv straling en pekel. Door de vloeibare samenstelling is deze wax zeer makkelijk te verwerken. Nu in een nieuw flesje!

Turtle Wax Original Car Wax 500ml
Meest verkochte Turtle Wax
Beschermt de lak langdurig
Zeer eenvoudig te verwerken
Duurzaam in gebruik
Zonder schadelijk oplosmiddel
Verwerk het product met een hoogwaardige microvezeldoek of met de hand poetspads, die speciaal ontwikkeld zijn voor het handmatig verwerken van poets en- waxproducten. Na het aanbrengen van het product, de was even laten drogen tot er een lichte waas op komt. Wrijf hierna de was uit met een schone droge microvezeldoek. De lak is nu beschermt. Zie het resultaat door een beetje water er op te sproeien en zie hoe het water en vuiligheid zeer eenvoudig van het oppervlak glijdt.

Stappenplan Turtle Wax Original Car Wax:
Was en droog het oppervlak grondig
Maak een microvezeldoek licht vochtig
Breng product aan met microvezeldoek door middel van ronde bewegingen
Laat Turtle Wax original ongeveer een minuut drogen tot een waas
Wrijf de was stevig uit over het oppervlak
Met 1 flesje a 500 ml kun je de autolak vele malen de bescherming geven die het nodig heeft. Voor een optimale bescherming adviseren wij om elk half jaar de auto te behandelen, zodat straatvuil, pekel en andere vuil geen grip krijgen op de lak.

Elke keer voor het aanbrengen van een waxlaag dien je het oppervlak goed te wassen met een shampoo en kleihandschoen, zodat de originele waxlaag eraf gaat en de lak een goede voorbereiding heeft voor de nieuwe laag. Tevens is het mogelijk om meerdere waxlagen aan te brengen.

 


Farécla Profile Uv-Wax 1 liter beschermende vloeibare was
Geschikt voor gelakte, polyester en gelcoat ondergrond
Geeft diepe glans aan het oppervlak
Beschermt tegen weersinvloeden en zout water
Beschermt tot 1 vaarseizoen (afhankelijk van gebruik)
Beschermt tegen verkleuring door Uv-straling

De Farécla Profile Uv-Wax bevat een hoge concentratie Carnauba was waardoor gelcoats en gelakte ondergronden ook langdurig beschermt worden tegen alle weersinvloeden en zout water. Daarnaast wordt de ondergrond door de Uv-absorbeerders beschermt tegen verkleuring door zonlicht.

Deze Uv-wax wordt veel gebruikt om boten en jachten te beschermen, echter is dit product ook uitermate geschikt voor caravans, treinen, fietsen, auto’s en alle overige gelakte, polyester en gelcoat ondergronden. De Farécla UV wax is eenvoudig aan te brengen zowel met de hand als machinaal.


DÉ KIT MET PRODUCTEN OM DE AUTO IN TOPSTAAT DE HOUDEN!
De Meguiar’s Car Care Kit bevat dé producten om de auto in topstaat de houden. Reinig en bescherm de auto met Ultimate Wash & Wax Shampoo. Daarnaast bevat de kit Ultimate Quik Wax voor een snelle waxbeurt met een optimaal resultaat. Houd de banden mooi zwart met Endurance. Banden blijven wekenlang zwart en zijn beschermd tegen uitdroging. Deze kit is scherp geprijsd, dus hiermee pakt u voordeel!

PRODUCTEIGENSCHAPPEN
G17716EU Ultimate Wash & Wax, 473ml
Onze meest complete shampoo met carnauba en synthetische polymeren en zorgt voor een diepe glans en laat een lichte waxlaag achter tijdens het wassen!
G17516EU Ultimate Quik Wax, 450ml
Wax de auto in slechts 15 minuten en bescherm deze wekenlang met deze spray wax!
G7516EU Endurance High Gloss Tire Gel, 473 ml
Deze gel heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat autobanden een mooie, diepe zwarte glans krijgen.


 

   Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
   Opzoek naar onze vestigingen?
   E-mail sturen? Dat kan: [email protected]
   Meer informatie nodig? Bel ons: 013 - 5321366