Vrieskou?! Controleer uw accu en kom niet voor verassingen te staan!

Haal het beste uit uw accu tijdens de winter!

Het gaat niet meer lang duren voordat de eerste vrieskou ons land bereikt. Dat betekent dat het voertuig in  een goede conditie moet zijn. De accu is misschien wel het meest cruciale onderdeel.

De ontwikkeling van accu’s gaat snel, ze worden steeds beter en gaan minder snel stuk. Toch zijn er jaarlijks duizenden mensen die naar hun werk willen gaan en er vloekend achter komen dat de accu leeg is. Een accu heeft ongeveer een levensduur (ongeveer 4-6 jaar) en zal dus ook niet eeuwig blijven werken. Vooral in de winter is de kans op een kapotte/lege accu groot. Onder het vriespunt levert de vriendelijke spanningsbron nog maar 60% van zijn capaciteit.

 

Contacteer ons

 

Controleer je accu
Voorkomen is beter dan genezen, controleer je accu dan ook regelmatig. Met een spanningsmeter check je of er nog genoeg spanning op staat. Bij een draaiende motor is een spanning van ongeveer 14 volt gewenst. Is de waarde veel lager, dan is de kans groot dat er iets mis is met de dynamo of accu. Controleer ook de leeftijd van het zwarte kistje, accu’s ouder dan 4 jaar begeven zich in de gevarenzone.

Onderhoud je accu
Zorg ervoor dat je accu goed schoon en droog blijft, dat voorkomt lekken en verlengt de levensduur. Wanneer je accu voorzien is van loodzuur, is deze vaak onderhoudsvrij. Toch is het handig om elk jaar even het vloeistofniveau te checken, net zoals je dat met de olie doet. Bijvullen kan indien nodig bij de meest garages. Helaas zijn niet alle accu’s te openen, in dat geval is vervangen de enige remedie.

Vermijd korte ritten
Ritjes korten dan een half uur zijn niet goed voor de accu. Voor die tijd komt de accu namelijk niet op bedrijfstemperatuur en is opladen nog niet, of slechts beperkt mogelijk. Auto’s die veel kleine afstanden rijden laden de accu dan ook maar nauwelijks bij. Dat gaat op ten duur voor problemen zorgen.

Doe een warming-up
Het klinkt bizar maar gezonde accu’s leven langer met ochtendgymnastiek. Als je voor het starten je lampen even drie minuten laat branden zal de accu zich al lekker in het zweet werken. Doordat-ie zo op bedrijfstemperatuur komt, zal er een hogere startstroom geleverd kunnen worden en treed er minder slijtage op.

Zet je start-stop systeem uit
Een start-stop systeem vraagt veel van de accu. Bij elke start moet er weer een piekspanning geleverd worden. Ondanks dat auto’s met dit systeem een accu hebben die er op berekend is, kan je het in de winter maar beter uitzetten. Veel start-stop systemen doen dit uit zichzelf, anders kan je het altijd handmatig doen.

Hang je accu aan de lader
Ga je de auto voor lange tijd niet gebruiken? Hang de accu dan aan een druppellader. Zo voorkom je dat-ie leegloopt en daardoor kapot gaat. Ook als je veel korte ritten rijdt of vaker met de fiets gaat is het handig je accu af en toe eens bij te laden met een lader. Je auto binnen parkeren is natuurlijk altijd goed, zo krijgt kou helemaal geen vat op je accu.

Neem een reserve-accu mee
Wil je zekerheid? Neem dan een reserve-accu en startkabels mee. Zo kan je altijd je auto starten met een tweede accu. Wie denkt z’n auto te kunnen aanduwen moeten we teleurstellen. Door de zwaardere dynamo’s en hogere voertuiggewichten van tegenwoordig moet je heel wat spinazie eten voordat dat gaat werken. Bij een automaat is het per definitie al een verloren zaak.

 

Is de accu toch helaas versleten? Broekhuizen Automaterialen heeft de accu voor uw auto! Vaak uit voorraad leverbaar!

Zoek de dichtstbijzijnde winkel in uw buurt:

Contacteer ons

Of bel: 013 5321366

Bel ons

Welke onderdelen naast accu’s zijn verkrijgbaar bij Broekhuizen Automaterialen?

Accu’s:

Start-accu’s, Lood-accu’s, Motor-accu’s, Hobby-accu’s.

Verlichting:

Koplamp, Achterlicht, Knipperlicht, Stadslichten, Mistlamp, Dagrijlampen, Kentekenverlichting, Lampensets, Xenonlampen, Reflectoren, Schakelaars, Relais.

Carrosserie:

Bumper, Spatbord, Spiegel, Motorkap, Grill, Modderkuip, Sierlijsten, Bumperlijsten, Bumperspoilers, Afdichtrubber, Montageset.

Uitlaat:

Uitlaat, Katalysator, Uitlaatbevestiging, Lambdasonde, Sportuitlaat, Uitlaatsierstuk, Laspijp, Katalysatorvervanger, Spruitstuk, Uitlaatpakkingen, Uitlaatrubbers, Uitlaatbeugels, Roetfilters.

Remsysteem:

Remblokken, Remtrommel, Remschoen, Remcilinder, Remtang, Slijtindicator, Remkabels, Abs sensor, Remmontage, Remslang, Remtang.

Koelsysteem:

Koelventilator, Airco condensor, Airco droger, Airco verdamper, Aircocompressor, Kachelradiateur, Viscokoppeling, Waterpomp, Thermostaat, Kachelventilator, Turbokoeler, Slangen & Leidingen, Koelwaterflens, Reservoir – expansievat, Thermoschakelaar, Airco ventilator, Oliekoeler, Waterslangklemmen, Waterpompen.

Motor:

Koppeling, Distributieset, Multiriemen, V-Riemen, Spanrol, Looprol, Brandstofsysteem, Motorbeschermplaat, Cilinderkop, Onderblok, Elektrisch systeem.

Onderstel:

Stuurdeel, Stuurhoesset, Schokdemper, Wielophanging, Aandrijving, Wiellagers, Veerpootlagers, Spiraalveren, Gasveren, Trekhaken.

Interieur & Exterieur:

Antenne, Kentekenplaathouder, Bumperbeschermstrip, Instrumenten, Gasdrukveer, Bekabeling, Ruitmechaniek.

Ruitenwisser:

Ruitenwisserblad, Ruiterwisserschakel, Ruitensproeierpomp, Ruitenwissermotor.

Ontsteking:

Bougie, Bougiekabelset, Bobine, Nokkenassensor, Vliegwielsensor, Gloeikaars, Verstuiver, Gloeisysteem, Pulsgever.

Filter:

Oliefiler, Luchtfiler, Interieurfilter, Brandstoffilter.

En natuurlijk ook overige poets, tuning, styling en andere artikelen!

 

Bekijk catalogus

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Opzoek naar onze vestigingen?
E-mail sturen? Dat kan: [email protected]
Meer informatie nodig? Bel ons: 013 - 5321366