Zelf doffe koplampen herstellen, polijsten en beschermen!

LIT_Content_Category_Meguiars_HeadlightRestoration_BrandPage

Zijn jouw koplampen dof en niet meer helder?

Zitten ze vol met krasjes en zijn ze vergeeld? Slecht voor de uitstraling van je wagen én allesbehalve veilig!

Doffe koplampen kun je vrij eenvoudig herstellen met het juiste gereedschap.

 

Gecko koplampen polijst polijsten besbo heuts maromax rotil apk mobiliteit ghs automotive products onderdelen set, herstellen, beschermen, verzorgen 687892-GECKO-koplampherstelset-min-600×621 5103Op7vJRL

Maar hoe ontstaan doffe, gelige of verweerde koplampen eigenlijk?

De oorzaak is scheikundig. Tegenwoordig worden de meeste koplampen van dik plastic (polycarbonaat) gemaakt. Vergeleken met de glazen koplampen uit oudere auto’s gaan de huidige koplampen veel langer mee en zijn ze beter bestand tegen krassen. Als keerzijde zal het plastic worden aangetast door UV-straling en andere elementen, waardoor de buitenste lagen beschadigen. Hierdoor wordt het blauwe licht geabsorbeerd en wordt er alleen een flauwer, gelig licht verspreid.

Zijn doffe koplampen een APK-afkeurpunt?

JA! De koplampen worden tijdens een APK-keuring gecontroleerd op lichtopbrengst en lichtbeeld. Een auto kan op die punten dus worden afgekeurd. Een verkeerd(e) lichtbeeld of lichtopbrengst worden beide veroorzaakt door verweerde koplampunits!
Gecko koplampen poijst set, herstellen, beschermen, verzorgen 687892-GECKO-koplampherstelset-min-600×621
Kom langs in een van onze vestigingen voor het beste advies en de beste producten!

Wanneer doffe koplampen schoonmaken?

Gecko koplampen polijst polijsten besbo heuts maromax rotil apk mobiliteit ghs automotive products onderdelen set, herstellen, beschermen, verzorgen 687892-GECKO-koplampherstelset-min-600×621 LIT_Content_Category_Meguiars_HeadlightRestoration_BrandPageZo snel mogelijk! Hoe langer je wacht, hoe groter de ‘schade’. Als je doffe koplampen niet op tijd polijst, nestelt vuil zich er dieper in. Het gevolg is een verminderd lichtbereik van jouw bolide. Niet alleen is het geen gezicht, je hebt ook minder zicht op de weg én je bent voor andere weggebruikers minder goed zichtbaar. Bovendien kan het uitstellen van de behandeling van doffe en verweerde koplampen leiden tot een APK-afkeuring! Kortom, behandel je doffe koplampen zodra je merkt dat het lichtbereik minder is of het materiaal afbrokkelt en/of de koplampunits er vergeeld uitzien.

Heb je slecht zicht in het donker door doffe koplampen? Brokkelt het materiaal van de koplampen af? Zitten jouw koplampen vol krasjes of zijn de koplampen vergeeld? Dan is het tijd voor actie en reparatie! Ontdek hoe jij je koplampen weer helder krijgt in eenvoudige stappen. Met reinigen en het aanbrengen van een heldere coating voor superieure bescherming zijn je koplampen weer als nieuw.

Waarom koplampen polijsten?

– Veiligheid: meer en beter licht op de weg
– Mooier: doffe koplampen minder fraai, het ziet er ‘armoedig’ uit.
Kom langs in een van onze vestigingen voor advies, de beste producten, de beste acties en natuurlijk de beste automaterialen!
   Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
   Opzoek naar onze vestigingen?
   E-mail sturen? Dat kan: [email protected]
   Meer informatie nodig? Bel ons: 013 - 5321366